SOCIALIMEN

Grupo de Investigación en Sociología de la Alimentación

The Sociology of Food
Research Group

Department of Sociology at the University of Oviedo

universidad-de-oviedo

  • Spanish
  • English
  • Home
  • Team
    • Who We Are (About Us)
    • Researchers at UNIOVI
      • Cecilia Díaz Méndez (Director)
      • Laura Cabiedes Miragaya
      • María Isabel García Espejo
      • Núria Hernández Nanclares
      • María Amparo Novo Vázquez
      • Sonia Otero Estévez
      • José Manuel Parrilla Fernández
      • María Trinidad Pascual Fernández
      • Rocío Pérez Gañán
      • Sandra Sánchez Sánchez
      • Hans Peter van den Broek
    • Researchers at Other Universities
      • Manuel Javier Callejo Gallego
      • Cristóbal Gómez Benito
      • Paloma Herrero Racionero
      • Carmen María Lozano Cabedo
      • Maycon Noremberg Schubert
      • Guadalupe Ramos Truchero
    • Trainee Researchers
      • Lydia Castellanos Hevia
      • Nerea Esmorís Varela
      • María González Álvarez
      • Beatriz Rosete Álvarez
      • Sergio Sánchez Jiménez
    • Visitors
      • Janaína Balk Brandão
      • Cristiane Cavalcante Lima
      • Catia Grisa
      • Jessica Paddock
      • Claudia M. Prado-Meza
      • Sergio Schneider
  • News
  • Teaching
    • Undergraduate Degree Courses
    • Master’s Degree Courses
    • Research Projects
  • Research
    • Research Fields
      • 1.- Food and eating in modern societies
      • 2.- Food and social structure
      • 3.- Power, politics, and social movements concerned with food
    • Conferences
    • Doctoral theses
    • The Sociology of Food Observation Unit
  • Publications
    • Articles
    • Books
  • Scientific meetings
    • ESA RN5 Sociology of Consumption “The Sociology of Consumption: Bonding beyond boundaries”. 2023 Mini Midterm Meetings in Multiple Locations
    • Socialimen Conference
      • Programme
      • Key Dates
      • Signing Up
      • Send abstracts
      • Conference Workshops
      • Grants
  • Contact
  • National and international projects
  • Contracts with Business and other Institutions
Home » News » La Universidad de Oviedo crea la Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria

La Universidad de Oviedo crea la Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria

22 March, 2016 por Sandra Sánchez Sánchez

Captura-catedra ámparo

La Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria quiere constituirse como un centro de referencia que contribuya a reunir y hacer accesible la información necesaria, tanto cualitativa como cuantitativa relacionada con el acceso físico y económico a una alimentación adecuada y suficiente. Su finalidad es proporcionar conocimiento y herramientas de intervención política en materia de seguridad alimentaria y nutricional a nivel local, regional y nacional. La dirección de la Cátedra estará a cargo de la doctora Amparo Novo Vázquez, miembro del Grupo de Investigación en Sociología de la Alimentación.

La Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria desarrolla las siguientes actividades:

1) “Las caras de la inseguridad alimentaria en España” es el plan de trabajo que se propone para un período de dos años.

2) Promover trabajos de investigación para ayudar en la elaboración de programas y políticas de seguridad alimentaria y nutricional, para ello se pone en marcha: el I Premio de la Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria al mejor Trabajo Fin de Grado y I Premio de la Cátedra de Estudios de Gobernanza Global Alimentaria al mejor Trabajo Fin de Master.

3) Celebración del I Seminario sobre Gobernanza Local y Seguridad alimentaria. Políticas Alimentarias Urbanas.

 

Related posts

  • La profesora Núria Hernández Nanclares del GI SOCIALIMEN participa en el foro “El reto de enseñar y aprender en tiempos de pandemia” de la Fundación CYDLa profesora Núria Hernández Nanclares del GI SOCIALIMEN participa en el foro “El reto de enseñar y aprender en tiempos de pandemia” de la Fundación CYD Posted in Noticias
  • Towards a European migration model: the mobility of people according to their status in the EU (EU status)Towards a European migration model: the mobility of people according to their status in the EU (EU status) Posted in National and international projects
  • Cecilia Díaz Méndez escribe sobre Zygmunt BaumanCecilia Díaz Méndez escribe sobre Zygmunt Bauman Posted in Noticias
  • Los investigadores Ángel Alonso Domínguez, Javier Callejo y Cecilia Díaz-Méndez aparecen en los Medios de Comunicación por su artículo “How the type of working day affects work-life balance and mealtime balance? study based on the Time Use Survey” en la revista Time and SocietyLos investigadores Ángel Alonso Domínguez, Javier Callejo y Cecilia Díaz-Méndez aparecen en los Medios de Comunicación por su artículo “How the type of working day affects work-life balance and mealtime balance? study based on the Time Use Survey” en la revista Time and Society Posted in News
  • Nuria Hernandez en su exposición “Using web 2.0 technologies to foster collaborative learning in Higher Education” en la Open University (junio 2017)Nuria Hernandez en su exposición “Using web 2.0 technologies to foster collaborative learning in Higher Education” en la Open University (junio 2017) Posted in News
  • Sociological study for improvement for those who are regular users of food aid, financed by the Asturias Red CrossSociological study for improvement for those who are regular users of food aid, financed by the Asturias Red Cross Posted in Contracts with companies and institutions

Filed Under: News

Main Menu

Home
Team
Who We Are (About Us)
Researchers at UNIOVI
Cecilia Díaz Méndez (Director)
Laura Cabiedes Miragaya
María Isabel García Espejo
Núria Hernández Nanclares
María Amparo Novo Vázquez
Sonia Otero Estévez
José Manuel Parrilla Fernández
María Trinidad Pascual Fernández
Rocío Pérez Gañán
Sandra Sánchez Sánchez
Hans Peter van den Broek
Researchers at Other Universities
Manuel Javier Callejo Gallego
Cristóbal Gómez Benito
Paloma Herrero Racionero
Carmen María Lozano Cabedo
Maycon Noremberg Schubert
Guadalupe Ramos Truchero
Trainee Researchers
Lydia Castellanos Hevia
Nerea Esmorís Varela
María González Álvarez
Beatriz Rosete Álvarez
Sergio Sánchez Jiménez
Visitors
Janaína Balk Brandão
Cristiane Cavalcante Lima
Catia Grisa
Jessica Paddock
Claudia M. Prado-Meza
Sergio Schneider
News
Teaching
Undergraduate Degree Courses
Master’s Degree Courses
Research Projects
Research
Research Fields
1.- Food and eating in modern societies
2.- Food and social structure
3.- Power, politics, and social movements concerned with food
Conferences
Doctoral theses
The Sociology of Food Observation Unit
Publications
Articles
Books
Scientific meetings
ESA RN5 Sociology of Consumption “The Sociology of Consumption: Bonding beyond boundaries”. 2023 Mini Midterm Meetings in Multiple Locations
Socialimen Conference
Programme
Key Dates
Signing Up
Send abstracts
Conference Workshops
Grants
Contact

Search

Twitter

Tags

contractsContracts with companies and institutionscreativedxdoctoral thesesNational projectsnewspresence in the mediauniversidad de extremadurawebinar

CONTACT INFORMATION

Department of Sociology (University of Oviedo)
Faculty of Economics and Business
Department Building, 2nd floor
El Cristo Campus, s/n
33006 Oviedo
Spain.

Telephone:
(34) 985 10 50 42 / (34) 985 10 49 98

E-mail:
gsociologiaali@uniovi.es

Quick links

  • University of Oviedo
  • Research Groups of the University of Oviedo
  • Monograph (Caixa Studies Series): Food, Eating, and Health
  • The Spanish National Alliance Against Hunger and Malnutrition (ACHM-E)
  • Ministry of Agriculture, Food, and Environment. Food Consumption Panel
  • Iris Soci-aliment Network (Red Iris Soci-aliment): Newsfeed on food and social sciences
  • Chair of Global Food Governance Studies

Keywords

sociological analysis, sociological study, surveys, food, consumer studies, food consumption, food knowledge, health, obesity, gender roles.

© Copyright Universidad de Oviedo  ·  Mapa Web  ·   Contacto  ·  Accesibilidad  ·  Aviso legal  ·  Diseño Web Asturias