SOCIALIMEN

Grupo de Investigación en Sociología de la Alimentación

The Sociology of Food
Research Group

Department of Sociology at the University of Oviedo

universidad-de-oviedo

  • Spanish
  • English
  • Home
  • Team
    • Who We Are (About Us)
    • Researchers at UNIOVI
      • Cecilia Díaz Méndez (Director)
      • Laura Cabiedes Miragaya
      • María Isabel García Espejo
      • Núria Hernández Nanclares
      • María Amparo Novo Vázquez
      • José Manuel Parrilla Fernández
      • María Trinidad Pascual Fernández
      • Sandra Sánchez Sánchez
      • Hans Peter van den Broek
    • Researchers at Other Universities
      • Manuel Javier Callejo Gallego
      • Cristóbal Gómez Benito
      • Paloma Herrero Racionero
      • Carmen María Lozano Cabedo
      • Maycon Noremberg Schubert
      • Guadalupe Ramos Truchero
    • Trainee Researchers
      • María González Álvarez
      • Sonia Otero Estévez
    • Visitors
      • Jessica Paddock
      • Claudia M. Prado-Meza
  • News
  • Teaching
    • Undergraduate Degree Courses
    • Master’s Degree Courses
    • Research Projects
  • Research
    • Research Fields
      • 1.- Food and eating in modern societies
      • 2.- Food and social structure
      • 3.- Power, politics, and social movements concerned with food
    • Project participation
      • National and international projects
      • Contracts with Business and other Institutions
    • Conferences
    • Doctoral theses
    • The Sociology of Food Observation Unit
  • Publications
    • Articles
    • Books
  • Scientific meetings
    • Socialimen Conference
      • Programme
      • Key Dates
      • Signing Up
      • Send abstracts
      • Conference Workshops
      • Grants
  • Contact

News

Cecilia Díaz-Méndez has participated as speaker in the XIV Congreso de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria

Cecilia Díaz-Méndez has participated as speaker in the XIV Congreso de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (20th-22nd October 2022, Segovia) with the presentation: Claves para entender la alimentación fuera del hogar en España.

The History of Women and Sport Reseach Network (RIHMUD) has organized the III International Meeting, titled: “The gender perspective in the dissemination of the History of Sport”

The History of Women and Sport Reseach Network (RIHMUD) has organized the III International Meeting, titled: “The gender perspective in the dissemination of the History of Sport” (18th october, 2022). The program can be consulted in the next link: RIHMUD-2022-Inter-Meeting-CARTELL

Janaína Balk Brandão teachs a Systematic Review course through the Rstudio software

Janaína Balk Brandão, visiting scholar visitante, teachs a Systematic Review course through the Rstudio software for “The Sociology of Food” Reasearch Group. 25th January.

Sandra Sánchez-Sánchez participates in the XIV Jornadas Internacionales de Innovación Docente: Avances y Desafíos para la Transformación educativa

Sandra Sánchez-Sánchez presents in the XIV Jornadas Internacionales de Innovación Docente: Avances y Desafíos para la Transformación educativa one contribution titled “Mejora de las habilidades de comunicación escrita en aulas masificadas” with her workmates of the Department of Sociology Aroa Tejero y Marta Ibáñez. 24th […]

SOCIALIMEN participates in the ELDER project “The challenge of aging”

The Sociology of Food Research Group participates in the ELDER project “The challenge of aging” financed by Science, Technology and Innovation Plan (PTCI) 2018-2022 from Asturias (Scientific Missions of Asturias). Within this project several members from our Reasearch group are collaborating (Cecilia Díaz-Méndez, Trinidad Pascual […]

Seminarios de otoño de la red NISALDes (2021 – ONLINE)

Se presentan los seminarios de otoño de la red NISALDes (2021 – ONLINE) NISALDes conferences have been presented in autumn. Organiza: Red NISALDes Ref. PHA-HIS RED2018-102413-T. Gobierno de España/MICIU/AEI/UE

Next Page »

More news...

  1. COVID Impact in lifestyles: analysis and future challenges
  2. Los investigadores Ángel Alonso Domínguez, Javier Callejo y Cecilia Díaz-Méndez aparecen en los Medios de Comunicación por su artículo “How the type of working day affects work-life balance and mealtime balance? study based on the Time Use Survey” en la revista Time and Society
  3. Las investigadoras Cecilia Díaz-Méndez y Sandra Sánchez-Sánchez participan en la publicación: “Libro Blanco de la Nutrición en Personas Mayores en España”
  4. La estudiante de Trabajo Social María Reyes Téllez, ha presentado su Trabajo Fin de Grado con el título “Diseño de un instrumento para la medición de los hábitos alimentarios y de actividad física del personal universitario”
  5. La doctoranda María González Álvarez del GI SOCIALIMEN ha resultado premiada por su presentación de proyecto de tesis otorgado por el INIE (UNIOVI)
  6. ¿Quieres saber en qué está trabajando el Grupo de Investigación en Sociología de la Alimentación?

Main menu

Home
Team
Who We Are (About Us)
Researchers at UNIOVI
Cecilia Díaz Méndez (Director)
Laura Cabiedes Miragaya
María Isabel García Espejo
Núria Hernández Nanclares
María Amparo Novo Vázquez
José Manuel Parrilla Fernández
María Trinidad Pascual Fernández
Sandra Sánchez Sánchez
Hans Peter van den Broek
Researchers at Other Universities
Manuel Javier Callejo Gallego
Cristóbal Gómez Benito
Paloma Herrero Racionero
Carmen María Lozano Cabedo
Maycon Noremberg Schubert
Guadalupe Ramos Truchero
Trainee Researchers
María González Álvarez
Sonia Otero Estévez
Visitors
Jessica Paddock
Claudia M. Prado-Meza
News
Teaching
Undergraduate Degree Courses
Master’s Degree Courses
Research Projects
Research
Research Fields
1.- Food and eating in modern societies
2.- Food and social structure
3.- Power, politics, and social movements concerned with food
Project participation
National and international projects
Contracts with Business and other Institutions
Conferences
Doctoral theses
The Sociology of Food Observation Unit
Publications
Articles
Books
Scientific meetings
Socialimen Conference
Programme
Key Dates
Signing Up
Send abstracts
Conference Workshops
Grants
Contact

Documents of interest

  • Poster of the SOCIALIMEN group
  • Presentation at the 1st Sector Seminar L5: Food Production and Food Technology

Twitter

Grupo de Investigación en Sociología AlimentaciónFollow

Grupo de Investigación en Sociología Alimentación
socioalimentaGrupo de Investigación en Sociología Alimentación@socioalimenta·
13h

📢 ¡Hoy es el día!

🎓 Comienza el #IICSAVS @AVSociologia

AVS@AVSociologia

¡Ha llegado el día! Damos comienzo al #IICSAVS en @EconomicasUA @UA_Universidad. Os damos la bienvenida y esperamos que podáis disfrutar mucho del congreso. Aquí nuestro grupo de voluntarias preparadas para recibiros en las mesas de acreditación!

Reply on Twitter 1618576265354833926Retweet on Twitter 16185762653548339261Like on Twitter 16185762653548339263Twitter 1618576265354833926
Load More...

Contact us

Search

CONTACT INFORMATION

Department of Sociology (University of Oviedo)
Faculty of Economics and Business
Department Building, 2nd floor
El Cristo Campus, s/n
33006 Oviedo
Spain.

Telephone:
(34) 985 10 50 42 / (34) 985 10 49 98

E-mail:
gsociologiaali@uniovi.es

Quick links

  • University of Oviedo
  • Research Groups of the University of Oviedo
  • Monograph (Caixa Studies Series): Food, Eating, and Health
  • The Spanish National Alliance Against Hunger and Malnutrition (ACHM-E)
  • Ministry of Agriculture, Food, and Environment. Food Consumption Panel
  • Iris Soci-aliment Network (Red Iris Soci-aliment): Newsfeed on food and social sciences
  • Chair of Global Food Governance Studies

Keywords

sociological analysis, sociological study, surveys, food, consumer studies, food consumption, food knowledge, health, obesity, gender roles.

© Copyright Universidad de Oviedo  ·  Mapa Web  ·   Contacto  ·  Accesibilidad  ·  Aviso legal  ·  Diseño Web Asturias